Res je da je Slovenija prečudovita dežela in da jo premalo cenimo, a to ne velja za Davida Vidriha. Na http://www.slovenijanadlani.si/blog/david-vidrih/ je zapisal svoje misli. Kajti on ceni našo deželo in izkoristi vsak obisk tujih prijateljev in predstavi Slovenijo in jo s tem tudi promovira. In tako, ko predstavi Slovenijo ponavadi obiskovalci izustijo “David Vidrih, you have an awesome place here!”, kajti navdušeni so nad lepotami naše dežele.

David Vidrih

Tako David Vidrih ob obisku prijateljev vedno poskuša narediti velik vtis, zato skoraj vedno popelje prijatelje na Bled, saj jezero ponuja izredne lepote. Prav tako se pohvali z špičastimi gorami, saj obiskovalci ne pričakujejo toliko različnih naravih lepot v tako majhni državi. David Vidrih pravi da obožuje tudi Bohinjsko jezero saj je navdušen nad jezerom nasploh, ker je obdan z lepimi hribi in dno jezera je bolj zeleno kot naprimer kje drugje in pa tudi po peš poti se rad sprehodi, ker je tam zelo mirno. Tako tudi ta destinacija ne uide ob obisku. Prav tako David Vidrih ponudi tujcem domačo pridelano hrano, to se pravi da jo dobi od ljudi, ki jih pozna in obiskovalci so fascinirani, ko vidijo da ve prav vse od kje kaj prihaja. To velja še posebej za Ameriške kolege saj prav oni največkrat ne vedo od kje dobijo hrano. Prav tako David Vidrih svoje goste velikokrat pelje na kakšno turistično kmetijo, saj jim tam lahko razloži izvor hrane. David Vidrih je tudi povedal, da imamo Slovenci prednost pri tem, da imamo majhno državo saj je lažje potem nadzorovati njen izvor. Prav tako rad obišče primorje saj je poleti tam dobro vzdušje, čeprav imamo tako malo obale je pa zares lepa in prav se vsak rad malo zadrži ob njej.

Zato David Vidrih pravi, da je Slovenija pravi biser, ki bi ga morali bolj ceniti in bolj skrbeti zanjga. Imamo prečudovito naravo, ki jemlje dih in na to nesmemo pozabiti, in zato je David Vidrih vesel da mu je Slovenija dom.

Tagi: