Infra paneli so trenutno najbolj priljubljen način ogrevanja. Infra paneli uporabljajo za delovanje električno energijo. Infrardeča svetloba je razlog, da se počutimo toplo, ko sonce sije sredi zimskega dne. Konvencionalna modrost bi predlagala, da ko je temperatura zraka nizka, potem se bi tudi vi počutili hladno. Vendar pa infrardeče valovi, ki jih oddaja sonce potujejo, neovirano skozi vesolje in segrevajo vsak predmet, ki ga zadenejo, vključno s telesom.

Infra paneli

Infrardeče sevanje je 100% varno in celo naša telesa oddajajo infrardeče sevanje, to sevanje mogoča iskalnim in reševalnim helikopterjem, da ponoči najdejo izgubljene popotnike. Infra paneli so precej nedavni dodatek k domačemu in komercialnemu ogrevanju. Izhaja iz grelca, ki nato potuje neovirano skozi zrak, dokler ne doseže predmeta. Predmet absorbira sevanje, kar povzroča, da molekule znotraj njega vibrirajo in ustvarjajo toploto.

V primeru, da valovi pridejo v kontakt z ljudmi, bodo valovi v telo osebe potovali približno pet centimetrov, oseba bo imela občutek zvišane toplote, vendar tudi če niste na poti valov, bo vsako trdno telo, ki pridejo v kontakt z valovi vibriralo, zaradi česar se toplota vrne nazaj k vam.

Kljub temu, da lahko kupimo plinske, oljne in trdne gorilne infrardeče grelnike, priporočamo uporabo električnih infrardečih panelov v vašem domu, saj pri namestitvi plošč ne potrebujete nobenih cevovodov ali pa rezervoar za skladiščenje goriva. Infra paneli so tudi okolju prijazna možnost ogrevanja, saj ni nobenih neposrednih emisij, ki so povezane z uporabo električnih plošč in če jih uporabljate v povezavi s sončnimi kolektorji, dobite 100% ogrevanje brez emisij.

Prav tako jih lahko postavite visoko na stene ali na strop, tako da do njih hišni ljubljenčki in otroci ne bodo imeli dostopa, saj postanejo tako topli kot standardni radiator. Infra paneli so proizvedeni v različnih velikostih ter nekateri modeli se lahko podvojijo kot ogledala. Zaradi ne gibljivih delov, delujejo v tišini, kar pomeni, da so idealni za spalnice.

Tagi: