IR paneli delujejo tako, da predmeti v prostor srkajo infrardeče valove ter jih nato oddajajo nazaj kot toploto, ki segreje zrak v prostoru. IR paneli za ogrevanje dejansko vaš prostor spremijo v velik nizkotemperaturni radiator, ki deluje zaradi 100 % IR valovanja. Tako IR paneli posnemajo najbolj naraven vir toplote, ki je sonce. Zaradi tega se v takem prostoru počutimo dobro in tolpo. Ta tehnologija pa deluje tudi zunaj na odprtem. S tovrstnim ogrevanjem boste prihranili tudi 60 % stroškov za ogrevanje. Te panele pa lahko upravljate tudi na daljavo s pametnimi aplikacijami prek pametnega telefona, zato ne boste imeli nikoli mrzlo in nikoli ne boste preveč porabili energije, če vas slučajno nenapovedano ne bo dlje časa.

IR paneli
IR paneli dobro ogrejejo prostor in ga posušijo, zato v takem prostoru ne bo vlage ali plesni. Zato so primerni za vse vrste stanovanj, tudi za starejše hiše. Še posebej se priporočajo tam, kjer ni možnosti centralnega ogrevanja. Te panele lahko namestite prav povsod, kjer je dostopna elektrika. Na razlago so v raznih velikosti in oblikah ter barvah, tako da jih lahko prilagodite prostoru in pohištvu. Ta kopalnico lahko uporabite tudi ogledalo kot ogrevanje z IR tehnologijo.
IR paneli se vgradijo lahko v vaše stanovanje tako, kot vam bodo svetovali mojstri in jih bodo tudi vgradili. Z veseljem bodo prišli na ogled ter bodo naredili načrt ogrevanja s to naravno tehnologijo, ki se uporablja tudi v industriji, kmetijstvu ter zdravstvu. Nato vam bodo panele vgradili. Nenazadnje vam lahko pomagajo tudi do nepovratnih sredstev za tovrstno ogrevanje in vam uredijo celotno dokumentacijo. Da bo vaš vložek v ogrevanje že manjši.
IR paneli so novodobna tehnologija, ki ne povzroča prahu pri ogrevanju, ne potrebuje vzdrževanja in z njim nimate prav nobenega dela. Nastavite in deluje. Nastavite lahko tudi za več letnih časov in situacij, tako da bodo tipala sama ugotavljala, kako vam pogreti prostor, da bi za vas najbolj idealno.