Ste pripadnik začinjene in pekoče hrane? Vam je všeč mehiška kuhinja, kateri je dodana ogromna količina čilija? Zdaj lahko tudi doma podoživite okuse mehiške kuhinje. Čili lahko namreč kupite tudi preko interneta oziroma preko spletne strani http://www.bgchillies.com.

čili

Zakaj pa ljudje sploh dodajajo oziroma dodajamo čili našim jedem? Dodajamo ga zato, da doda hrani nek občutek bolečine, ko jo jemo, kar nas izziva, da je pojemo še in še, kajti ta občutek je všeč kar nekaj ljudem. Na spletni strani B&G Chillies lahko najdete pestro ponudbo posušenih čilijev, omak, omak za žar ter olj narejenih iz čilija.

Mnogi od vas se sprašujejo, kako vemo, kateri čiliiji so pekoči in kateri so bolj blagi? To delo nam je olajšal Wilbur Scoville, ki je iznašel tako rečeno Scovillovo lestvico. Ta lestvica določa, kako pekoč je posamezen čili oziroma, ne samo čili ampak tudi ostala pekoča hrana (poper, paprika). To je naredil tako, da je vse čilije, ki so bili takrat zapisani na njegovi lestvici kar probal. Ta lestvica je bila pozneje dopolnjena in izpopolnjena s pomočjo novejše tehnologije, kajti način, ki ga je Wilbur uporabljal ni ravno najbolj zanesljiv način določanja pekočosti čilijev.

Na zgoraj omenjeni spletni strani si lahko bolj natančno preberete tudi nekaj več o čilijih, kako je Scoville naredil to lestvico, kater čili je najbolj pekoč in kje na njegovi lestvici lahko najdemo papriko. Vse to in še več lahko najdete, kot smo že omenili na spletni strani, do katere link je naveden v vrhu teksta.

Če se zanimate za nakup nekaterih od njihovih izdelkov, lahko to storite kar preko spleta oziroma njihove spletne trgovine ali pa jih kontaktirate na eno izmed dveh mobilnih telefonskih številk oziroma preko njihovega e mail naslova. Prav tako jim lahko sledite preko spletnega socialnega omrežja Facebook.