Konzolno dvigalo rešuje problem, ki se v pojavlja v industriji zaradi preveč slabe ali pa nepopolne opreme, zaradi česar se pojavijo nepričakovani problemi, zapleti in poškodbe. Rešitev, ki jo je razvilo podjetje Binar je konzolno dvigalo, ki je tako zasnovano, da z lahkoto dvigne velike obremenitve in je hkrati tudi povsem varno. Kako so to dosegli? S pomočjo strokovnjakov na področju učinkovitosti ter ergonomije, ki so ta dva pojma združili v en produkt.

konzolno dvigalo

Konzolno dvigalo se kontrolira ročno, kar daje vrhunske rezultate. Brez naprezanja in brez človeške sile bo dvigalo dvignilo kar 300 kg. To delavca povsem razbremeni in mu omogoči, da je pri opravljanja dela zelo varen.

Konzolno dvigalo podjetja Binar je izdelano iz pločevine UHSS. Deluje pa tako, da ima nosilni steber, na katerega je pritrjen ročni manipulator skupaj s konzolnim dvigalom. Ta steber pa je potem pritrjen direktno na steno, ki mora biti nosilna. Če te stene ni, potem montirajo na konstrukcijo proizvodne hale.  UHSS pločevina je lahka, tanka vendar zelo trdna. Ker je tako lahka, je dvigalo zelo lahko premikati.

Zakaj bi potrebovali tako dvigalo? Prav pride tam, kjer se venomer dogajajo ene in iste zadeve, to je premikanje enakih bremen po isti poti. Tako je ponavljajoče prenašanje tovora precej olajšano in pohitreno.

Konzolno dvigalo je v večih izvedbah in se prilagodi točno na potrebo stranke. Tako lahko izbirate na primer med dvižnimi orodji, prijemali, magnetnimi prijemali ter vakuumskimi in pnevmatskimi prijemali. Oprema se lahko namesti tudi na tla. Če ni ničesar na razpolago, pa se izdela primeren nosilec. Dobra stran takega nosilca je, da se ga da poljubno z viličarjem tudi prestaviti tako imate še več možnosti za opravljanje dela.

Strokovnjaki na področju ergonomije in dvigovanja bremen se vam bodo posvetili ter našli za vas najboljšo možno rešitev. Vam pa bo to zmanjšalo strošek, saj boste delo opravili hitreje in varneje, kar je neprecenljivo.