Če se danes družina ob večerih najraje zbere v dnevnem prostoru in si na televiziji ogleda najljubši film, temu včasih ni bilo tako. Starejša generacija vam bo znala povedati, da so v njihovih časih osrednjo vlogo zbiranja imele krušne peči (www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/loncene-in-krusne-peci-hrovat/krusne-peci/). Te razširjene in priljubljene peči so tako del naše bogate kulturne dediščine, ki so se ohranile vse do danes.

Vsak od nas se je z njimi že srečal – vsi verjetno poznate vonj in okus sveže pečenega kruha. Tisti pravi in polni okus mu lahko da le krušna peč. Poleg priprave hrane, krušna peč služi tudi kot odlična ogrevalna naprava.  Prostor se, zahvaljujoč pečnicam in šamotu, počasi segreva. Vi pa lahko uživate v nežnosti toplote, ki jo oddaja ta vsestranska peč.

Tradicija v vašem domu

Tradicionalno se krušne peči nahajajo v dnevnem bivalnem prostoru, njihova vrata pa so v kuhinji ali na hodniku. Gre za rešitev čisto praktične narave, saj se tako izognemo prahu, pepelu in vnosu drv v dnevni prostor. Ker pa so krušne peči v prvi vrsti namenjene predvsem pripravi hrane, so njihova vrata lahko priročno montirana tudi v kuhinji.

Poleg tradicionalno zelenih ali rjavih krušnih peči, ki jih krasijo motivi podeželskega življenja, danes poznamo tudi tudi njihove moderne različice. Te so zasnovane in oblikovane v skladu z vsemi najnovejšimi oblikovalskimi trendi. Zaradi zgodovine, ki jo nosijo s seboj, pa v vaš dom prinašajo vse bolj zaželeno toplo domačnost.

Pri Pečarstvu Hrovat so tradicijo uspešno združili z najnovejšimi smernicami na področju gradnje ter tako ustvarili vrhunske moderne krušne peči, ki svojo pot najdejo v čisto vsak sodoben dom. Tudi nove generacije se ne morejo upreti omamnemu okusu v krušni peči pečenega kruha ali priljubljene pice. Krušna peč je tako še vedno široko razširena, le da je veliko bolj prilagojena potrebam uporabnika. Njeno kurišče je manjše in prilagojeno željam naročnika. Manjše kurišče se veliko hitreje segreje in peč je že pripravljena na peko. Zato pojdite po poteh naših prednikov in naj tudi v vašem domu prijetno zadiši.