Lesen videz objekta je stalnica, ki nikoli ne gre iz mode. Izbira oken je običajno dalj časa trajajoč proces, saj je izbira oken na trgu izjemno velika. Zakaj izbrati leseno okno izdelano na kakovosten način oziroma katere so prednosti, če izberete leseno okno? Preverite skupaj z nami.

Zakaj les?

Les je brezčasen, to je potrebno priznati. Ne glede na videz vašega objekta, ki je lahko povsem tradicionalen ali pa izjemno sodoben, je les vedno izbira, ki prepriča. Leseno okno je izjemno vzdržljivo, ima dolgo življenjsko dobo, je ekologiji prijazno, prav tako pa zagotavlja izjemno finančno učinkovitost.

 

les
Les je izjemno vzdržljiv in odporen material.

Dolga življenjska doba je povezana z izjemnim kljubovanjem lesenih oken v vseh vremenskih pogojih – vročih, mrzlih, v dežju, v soncu… Ob primernem vzdrževanju lesena okna trajajo dlje ne glede na temperaturne spremembe okolja.

Lesena okna zagotavljajo odlične izolacijske lastnosti. V kombinaciji z dvojnim steklom pa je ta učinkovitost lesenih oken še večja.

Lesena okna zahtevajo enostavno vzdrževanje. Je pa to nujno in ključno. Če rednega vzdrževanja ne boste zagotavljali, lahko pride do poškodb, prav tako pa postanejo lesena okna bistveno bolj dovzetna za napade škodljivcev – žuželk. Pri tem je potrebno izpostaviti, da so sodobna visoko kakovostna lesena okna že namazana s številnimi premazi, ki v primerjavi s premazi nekoč zaščito zagotavljajo bistveno dlje. Posledično je vzdrževanje lesenih oken lažje in jih enostavno čistiti z nežnimi čistili in mehko krpo dvakrat letno (najbolje spomladi in jeseni). Z rednim odstranjevanjem novi nanosi zaščite vsaj prvih nekaj let običajno niso potrebni, se pa obvezno o načinih vzdrževanja pogovorite s strokovnjaki, ki vam bodo lesena okna zagotovili oziroma namestili.

Lesena okna lahko dobite v različnih oblikah in velikostih, prav tako pa so izjemno prilagodljiva, da jih lahko dobite v praktično vseh barvah. Na ta način bodo lesena okna na vašem objektu prilagojena vam, vašim željam ter se na ta način najbolje vključila v celoten dizajn vašega objekta, ki vam ga bodo zavidali prav vsi. Dodatna prednost je, da lahko lesena okna kadarkoli prebarvate in poskrbite za posodobitev videza objekta.

Čeprav so lesena okna v primerjavi z ostalimi materiali dražja, pa bodo ob primernem vzdrževanju in rokovanju, trajala dlje, prav tako pa les sodi med energetsko najbolj učinkovite materiale. Prav zato boste z izbiro lesenih oken dolgoročno privarčevali sredstva ter si zagotovo povrnili investicijo vanje.