Letošnja moda 2015 je drugačna od lanske, kar je logično, saj se moda čez čas spreminja. Mogoče ni tako očitna če gledamo na krajši rok vendar nam lahko verjamete da je drugačna kot lansko leto. Ta se tudi razlikuje od lokacije po svetu, namreč, v vsaki državi so različni modni oblikovalci ter oblikovalke, ki krojijo nove obleke z različnimi vzorci, dizajni, materiali in pa da je moda 2015 še bolj raznolika, izumljajo različne vrste šivov, ki blago držijo skupaj. Različni vrsti šivov ustvarjajo različne vzorce, ki pa jih ne moremo videti od daleč, ko se dekleta sprehajajo po modni pisti. Slovenski oblikovalci pravijo da bo letošnja moda 2015, malce luknjasta. Več informacij o modi si lahko preberete na http://www.ilovefashion.si/moda-2015.

Govor je o tekstilu, ki ima luknjice ki pa so okrašene z različnimi majcenimi detajli. Moda 2015 v Sloveniji bo prinesla tudi asimetrijo, saj boste morali obleko “pregledati” po dolgem in po čez, če boste hoteli videti celoten izdelek, za razliko od simetričnih oblek, za katere lahko vidite le levo ali desno stran pa že veste kakšna je potem celotna obleka. Srajce se bodo tudi pojavljale v različnih oblikah in barvah.

moda 2015

Ko smo že pri barvah, bo moda 2015 rožnata ter rumena. Rožnata barva se bo pojavljala na pomladnih kolekcijah, tako na slovenskih kot tujih znamkah. Pojavila se bosta dva stila za rožnato barvo, pri prvem bodo vzorci ostri pri drugem pa bodo bolj prosti in umetniški. Moda 2015 se pravi, bo tudi rumena. Rumene barve ne vidimo tako pogosto ker je podcenjena. Rumena barva prinaša pozitivno energijo in jo moramo sprejeti z odprtimi rokami. Nosite več rumene!

Moda 2015 pa bo tudi vsebovala malce prosojnosti.  Sicer prosojnost ni nova, prosojne obleke pa tudi ne izgledajo ravno dobro na prav vsaki osebi ter določenih delih telesa. Potrebno je najti pravo ravnotežje med prosojnimi deli obleke ter neprosojne, pomembne pa so tudi proporcije obleke, namreč dobra prosojna obleka te lahko naredi zelo privlačno, slaba pa prav obratno in še kaj.

Tagi: