Obnova kopalnice je vznemirljiv projekt. Vendar, preden začnete z izbiranjem kopalniške ali sanitarne opreme, je pomembno razmisliti ali je vaš plan prenavljanja oblikovan tako kot si ga predstavljate v sanjah. Ker lahko obnova terja veliko truda, stresa in stroškov, morate pri obnovi biti pozorni na kar nekaj stvari, če želite, da ostanete na pravi poti in obnova poteka gladko.

Najprej začnite delati na ideji kakšno kopalnico si dejansko želite oziroma potrebujete ter koliko sredstev ste zmožni prispevati za novo kopalnico. Planiranje sredstev vam bo predvsem v pomoč pri sprejemanju odločitev kaj vse bo sestavljala vaša nova kopalnica, in sicer od novih armatur, prenove instalacij, izbire izvajalcev, kopalniškega pohištva, ploščic itd. S takšnim načinom boste dobili zelo jasno predstavo koliko sredstev boste dejansko porabili za celotno prenovo in koliko vam bo ostalo za vsakodnevno življenje. Na jasnem si boste kdaj se lahko obnova kopalnice prične – ali s prenovo začnete takoj ali pa morate še varčevati. Natančno boste ovrednotili višino sredstev, da plačate izvajalca in vedeli boste koliko denarja potrebujete za napeljavo, ploščice in ostale kopalniške dodatke.

obnova kopalnice

Nato razmišljajte o časovnici celotne prenove. Glede na raznovrstna in raznolika dela, ki jih spreminjate v kopalnici, se morate zavedati, da so faze prenove popolnoma enaki tako pri mali kot veliki kopalnici. Kopalniški mojstri morajo te korake upoštevati in jim tudi slediti, da je obnova kopalnice opravljena kakovostno in z vašimi pričakovanji. Načrtovanje pa se ne nanaša samo na določitve časovnice obnovitvenih del, ampak tudi na vmesne korake, kot so napeljave, posebej prilagojeno kopalniško pohištvo, naročanje in nakup ploščic itd, vse s ciljem, da bodo vsi elementi na mestu, ko jih bo vaš izvajalec potreboval za montažo.

Pri obnovi kopalnice je pomembna tudi funkcionalnost in videz nove kopalnice. Razmišljajte o slogu kopalnice, barvah, izbiri ploščic, umivalnikov, tuša, banje, pip, itd. Obnova kopalnice na se začne z izzivom, da sestavljate, kombinirate in spreminjate vsak del kopalnice in se sproti odločajte ali je takšna postavitev za vas optimalna ali ne. Začnete lahko tudi z določenim kopalniškim elementom, nato pa okli njega gradite svojo idealno kombinacijo. Pri tem načinu morate imeti v mislih predvsem funkcionalnost prostora saj ga bodo uporabljali vsi člani vaše družine.

Upoštevati morate tri omejitve, ki vplivajo na funkcionalnost kopalnice. Prva je sama velikost kopalnice, druga je pozicija obstoječe električne in vodovodne napeljave, tretja pa so tipični standardi za  kopalniško pohištvo. Zato bodite pozorni, da imate pravilne in natančne specifikacije in meritve, ko boste v trgovini. V primeru, da ne ne boste imeli pravilnih dimenzij, nova kopalniška oprema ne bo ustrezala vaši kopalnici in tako si boste po nepotrebnem zožili funkcionalni prostor kar bo pomenilo veliko slabe volje neprijetnosti.

Zaradi vseh zgoraj omenjenih dejstev dobro razmislite, ko bo načrtovana obnova kopalnice, kakšno si resnično želite. Odprite svoji domišljiji pot novega izgleda kopalnice, ki naj bo preprosto nekaj posebnega! V njej se morate počutiti srečno in udobno.

Tagi: