Tudi ure že dolgo časa napredujejo in se razvijajo. Zadnje čase redkokdaj na rokah mladih opazimo dobro staro analogno uro. Če že imajo ure so ponavadi digitalne ali pa celo novejše ure imenovane pametne ure. Če si tudi sami želite pametne ure jih lahko najdete na spletni strani: http://megapanda.si/Izdelki/pametne-ure/

Ure so pripomoček s katerim merimo čas. Odlične so tudi za merjenje umesnih časov med tekom ali dirko z avtomobilom formulo ali kakšnim drugim prevoznim sredstvom. Skoraj gotovopa  je, da ima prav vsako gospodinstvo vsaj eno ali več ur. Ker si brez ur ne znamo predstavljati časa saj nimamo več znanj, kot so jih imeli včasih ko so za določanje dela dneva uporabljali sonce oz. padec sence.

pametne ure

Ker pa so ure tako napredovale iz analognih v digitalne so se v zadnjem času na trgu pojavile še pametne ure. Pametne ure so tako rečeno majhni računalniki s katerimi lahko naredimo veliko. Poleg prikaza časa omogočajo še kalkulator, prikaz slik, sms pogovorov. Nekatere omogočajo tudi sprejem klica, različna opozorila opomnike, štetje korakov, preračunavanje porabe kalorij in še mnoge druge funkcije. Pametne ure so odlično darilo sploh za mladem, ki to tehnologijo hitro spoznajo in jih znajo upravljati in uporabljati tudi ko to morda ne bi smeli.

Pametne ure povzročajo preglavice profesorjem v šoli saj omogočajo tudi shranjevanje tekstovnih datotek, ki jih dijaki radi uporabijo za plonkanje. Če želite kupiti kvalitetne pametne ure se oglasite na spletni strani ovitkizatelefon.si kjer vam poleg ovitkov ponujajo tudi pametne ure, ki so kakovostne in moderno oblikovane primerne prav za vsako roko. Pa tudi cenovno so dokaj ugodne tako, da jih lahko kupite tako zase kot svoje bližnje. Gotovo jih boste razveseli sploh mlajši del populacije. Ure pa vam bodo služile dolgo časa čeprav se njihova cena giblje le okoli 60 €.