Pisarniški stoli so zelo različni in so lahko izjemno kakovostni ali tudi ne. Kateri stoli za v pisarne so torej najboljši? Najprej se morate vprašati, za kaj jih potrebujete, kakšno je vaše delovno mesto. Kakovostni pisarniški stoli se razlikujejo med seboj po tem, da so izdelani za dolgotrajno sedenje, za delo v proizvodnji ali za tekočim trakom, za delo v ordinacijah in za sestankovanje ali konference. Za tiste, ki imate zelo občutljive hrbtenice pa so tudi ergonomski stoli, ki so višjega cenovnega ranga vendar prilagojeni temu, da vas ne bodo boleli vrat, hrbet in križ.

pisarniški stoli
Pisarniški stoli za dolgotrajno sedenje so običajno oblazinjeni in z visokim naslonjalom za hrbet, ki se ga da premikati naprej in nazaj glede na to, kako vam tisti trenutek ustreza. Sedalo in hrbtni del sta oblazinjena, da je sedenje bolj udobno. Vedno pa izberite take, ki imajo tekstilno oblogo ali usnjeno in ne izbirajte sintetičnih materialov, ki vam lahko naredijo težave z alergijami na koži ali se vam telo poti in postane naelektreno, kar povzroči nervozo.
Ti pisarniški stoli so nastavljivi po višini sedala, ker morajo biti noge pod pravim kotom na tla, da je prekrvavitev telesa dobra. Enako morajo biti roke pot pravim kotom na mizo. Če ste kljub nastavitvam premajhni, potem si omislite še podstavek za noge. Nekateri stoli imajo naslonjala za roke, da jih lahko med delom odpočijete. Večino imajo kolesa, da lažje vstanete in se premikate po prostoru. Vendar so tudi statični brez koles za tiste, ki to potrebujete.
Konferenčni pisarniški stoli in pa tudi stoli, ki se jih uporablja v zdravstvu ter proizvodnji so največkrat z nizkim naslonjalom do ledvenega dela. Nekateri imajo naslonjala za roke in večinoma nimajo kolesc zaradi varnosti in možnosti zdrsa. Čepa jih potrebujete, so tudi taki na voljo. Nekateri stoli nimajo niti naslonjala za hrbet, saj je bistveno bolj udobno na nekaterih delovnih mestih brez tega. Predvsem, če je delo zelo dinamično. Izberite pravega zase.