Vedno bolj priljubljen kirurški postopek oziroma plastična operacija pri ženskah je povečanje dojk. Nekatere to storijo, ker niso zadovoljne s svojo košarico, spet druge pa, ker so mogoče dojke izgubile zaradi kakšne bolezni. Ni pa to nič takšnega, saj se vsaka ženska odloča zase in ne ozirajte se na mnenja drugih, ki bodo rekli, da ne iti na povečanje dojk.

Vse ženske imamo dojke, pa če imamo male ali velike. Ampak nekaterim je vseeno njihova velikost, nekatere pa se obremenjujejo, da imajo premajhne. Vsaka ima seveda svoje mnenje in, ko mislite, da imate premajhne danes obstaja že plastična operacija, s katero si jih lahko povečate in boste tako zadovljne. Bo pa zagotovo povečalo žensko samozavest, če si jih daste povečati, ker zdaj niste zadovoljne s velikostjo. Nekatere se odločijo za poovečanje dojk, ker jim se povesijo po dojenju. In tudi to je eden od razlogov, zakaj se ženske odločijo zato. Je pa to seveda njihova osebna odločitev in zato  moramo odločitev tudi spoštovati.

Za to plastično operacijo niso primerne vse kandidatke, ki si tega zaželijo. Primerne so le tiste, ki so v fizični kondiciji in to dobri kondiciji, imajo primerno telesno težo, so zdrave in pa seveda so primerne tiste, ki imajo res majhne prsi ali pa povešene. Zdaj, če ne izpolnjujete teh pogojev žal niste primerna kandidatka. V Sloveniji se uporabljajo vložki s silikonom, ker dajajo ti prsni vsadki bolj naravni videz dojk in nihče ne bo sploh vedel, da ste odšle na povečanje dojk.

Povečanje prsi je vedno bolj priljubljeno pri ženskah. Največ se jih zato odloči, ker ima res majhne dojke. Drugi razlog pa je tudi, ker se jim prsi povesijo po dojenju. Odločitev, če si to želite je seveda v vaših rokah, saj mogoče nimate zdaj dovolj samozavesti, ker se vam vaše prsi ne zdijo lepe. Po operaciji bo samozavest prišla nazaj.