Vpis na fakulteto poteka zdaj. Imate le še slaba dva tedna da se vpišete na željeno fakulteto. Ste bili na informativnih dnevih za vpis na fakulteto in ste se že odločili ali še vedno kolebate in razmišljate katera fakulteta bi bila primerna za vas. Če je temu tako potem lahko s klikom na spletno povezavo https://www.katoliski-institut.si/vsebina/vpis-na-fakulteto poiščete smer, ki bi vas zanimala in preverite če je vpis na fakulteto še možen. Ker imate le še nekaj dni, predlagam da s klikom ne odlašate in se prepričate, da se boste vpisali tja kamor mislite, da si želite.

Vpis na fakulteto ni enostaven. Že ko se vpisujemo v srednjo šolo kolebamo in se odločamo, saj je to ogromen korak pri 15 letih. Pa vendar se lahko po srednji šoli vpišete že na skoraj vsako fakulteto, če seveda dosegate standarde. Vendar se takrat lahko dokončno odločite kaj si želite početi v življenju. Vpis na fakulteto ni enkraten, hvala bogu imate možnost da se enkrat prepišete. Torej če že obiskujete fakulteto se lahko prepišete na drugo, vendar to lahko storite le enkrat zato dobro razmislite preden storite takšen korak. Vpis na fakulteto vam bodo olajšali informativni dnevi, ki so letos že potekali.

Informativni dnevi trajajo dva dni in lahko obiščete kar tri različne fakultete. Še prej pa potek splošna Informativa v Ljubljani kjer vam predstavijo različne fakultete in kako vpis na fakulteto poteka. Če se vam en sanja kam bi se vpisali, je Informativa pravi kraj, kjer lahko to ugotovite. Kot omenjeno pa vpis na fakulteto ni enostaven saj bo to velik del vašega življenja. V to boste vlagali kar tri leta in je dobro da razmislite o tem kaj vas zanima in kaj vas ne zanima. Fakulteta vam bo v pomoč in vas o tudi kasneje usmerila na vašo poklicno pot. Razmisli in izpolni vpisni list čimprej.