Srečni bambus prinaša srečo, bi lahko sklepali po njegovem imenu. Vsekakor pa drži, da nam lahko samo koristi, nikakor ne škodi. Srečni bambus po stari kitajski veščini v dom namreč prinaša mir in vitalnost, zato ni nič nenavadnega, da ga imajo mnogi v svojih domovih.

srečni bambus

Gre za rastlinico, ki po kitajskem feng šuju iz notranjih prostorov odganja škodljive snovi pa tudi uravnoteži prostor, vsaj, kar se tiče energij. In kakšen srečni bambus torej kupiti? Obstajajo takšni z več stebelci, zato si lahko za ljubezen izberete takšnega z dvema stebloma, če potrebujete zdravje, bo dober tisti, ki ima pet stebelc, če bi radi bogastvo, pa si omislite tekšnega z osmimi stebli. Če veste, kaj trenutno najbolj potrebujete, je odgovor torej na dlani. Ta sobna rastlina, ki jo postavimo kar v vodo, je znana po tem, da nam prinaša mir, vitalnost in modro energijo, še izvemo od modrih Kitajcev, ki poznajo rešitve za mnoge dileme.

Morda pa bi res bil že čas, da bi si tudi vi omislili srečni bambus in mu dovolili, da vam prinese blagostanje, ljubezen ali kaj drugega. Zgrešiti nikakor ne morete. Če ne drugega, gre za prikupno rastlinico, ki postaja vse bolj priljubljena tudi zaradi njenega videza, ne le njenih pozitivnih energij. Ta sobna rastlina je tako popolna kot le redkokatera, pa še prikupna je na ogled. Srečni bambus je nadvse primeren tudi za darilo ljubljeni osebi. Prepričani ste lahko, da jo boste dobra presenetili, če ji boste prinesli to rastlinico, ki žena prvi pogled deluje prikupno, malce nagajivo, a vseeno neskončno pozitivno. Kot znak pozornosti je srečni bambus odlična ideja, sploh, če veste, česa si ta oseba najbolj želi. Če hrepeni po usodni ljubezni, zdaj veste, kakšnega ji morate kupiti, če ji težave povzroča zdravje, pa prav tako. Zdaj torej ni več izgovorov!