Rokavice za enkratno uporabo so široko uporabljene v najrazličnejših panogah, saj so zelo kvalitetne. Pojdite na pentiv.si/c/rokavice-za-enkratno-uporabo in preverite, kakšni materiali rokavic so vam na voljo, kakšna je cena in še kaj.

Omenjene rokavice veliko ljudi uporablja pri delu na vrtu, saj nas ščitijo pred umazanijo, poslužujejo pa se jih tudi zdravniki, medicinske sestre in vsi ostali, ki delajo v zdravstvu, saj učinkovito varujejo našo kožo pred različnimi bakterijami, krvjo in ostalimi telesnimi izločki, nadenete jih lahko tudi, ko brišete prah po stanovanju. Tudi v laboratorijih jih pogosto rabijo.  Rokavice za enkratno uporabo so torej res vsestransko uporabne, priljubljene pa so tudi zato, ker se običajno prodajajo v večjih pakiranjih, denimo po 100 parov rokavic skupaj, zaradi česar so cenovno zelo ugodne. Ta velika pakiranja še posebej prav pridejo v zdravstvu, kjer se na dnevni bazi porabi res veliko rokavic. Izdelane so iz različnih materialov, saj vsako področje zahteva drugačne standarde – verjetno ne boste istih rokavic uporabljali na vrtu in v operacijski dvorani. Na zdravstvenih področjih se najpogosteje uporabljajo rokavice iz naravnega kavčuka iz lateksa, vinila (so zelo trpežne, a ne tako prožne kot tiste iz lateksa) ali pa nitrila, nasprotno pa se rokavice iz lateksa najpogosteje rabijo v tistih panogah, kjer rokujejo s kemikalijami. Izbirate lahko med rokavicami s pudrom ali pa brez njega, odvisno od vaših preferenc – nekatere puder zelo moti, drugi pa ga še opazijo ne. Obstaja tudi več kategorij rokavic za enkratno uporabo, npr. tiste s kategorijo 3 se lahko uporabljajo v zelo zahtevnih pogojih kot tudi v procesu priprave hrane.

Rokavice za enkratno uporabo so zelo priljubljene v najrazličnejših panogah, narejene pa so iz različnih materialov, saj ima vsako področje svoje standarde. Prodajajo se v velikih količinah in so cenovno zelo ugodne, na voljo pa so vam z dodatkom pudra ali brez njega.