Verjetno se je že vsak kdo, kdaj srečal z najbolj neprijetno bolečino, ki ji rečemo zobobol. Gre za težave z našimi zobmi, ki največkrat doprinesejo res močne bolečine. Zobobol oziroma bolečine, ki se nam pojavljajo so lahko stopnjujoče, vsekakor pa to ni pogoj. močna bolečina lahko pride zelo nenadno. Na spletni strani https://luxdental.si/zobobol/ si zdravljenju težav z zobmi lahko pregledate vse strokovne nasvete, ki jih v zobozdravstveni ordinaciji Lux dental nudijo. Zobobol lahko izvira iz zoba, čeljusti ali obzobnih tkiv. Do težav največkrat pride zaradi slabe nege ustne votline. Naše zobe je potrebno redno negovati.

Priporočljivo je, da si zobe dobro umijete vsaj dvakrat na dan in jih po potrebi tudi očistite z nitko. Nitkanje zob je zelo priporočljivo saj ostanke hrane, ki jih z samo ščetko ne moremo odstraniti, tako očistimo z zobno nitko. Z čiščenjem z zobno nitko je potrebno biti zelo previden, saj zaradi oteženega dostopa lahko pride do poškodb dlesni. Dlesni vam tako krvavijo in v vašo kri zahajajo ustne bakterije. Ustno votlino lahko enkrat tedensko očistite tudi z ustno vodico, ki pripomore k uničevanju slabih bakterij. Bakterije v ustni votlini ločimo na dve skupine. Ločimo jih na dobre in slabe. Dobre skrbijo za samo čiščenje naših zob in predvsem zobnih oblog.

Pod zobno oblogo tako uvrščamo tudi tako imenovan zobni kamen. Zobni kamen je seveda v prvi vrsti pogojen z slino v kateri se skrivajo čudežni čistilci le tega. Zelo priporočljivo je da vsaj enkrat na pol leta obiščete svojega zobozdravnika, da le ta preveri morebitne poškodbe vaših zob. Le ob rednem zdravljenju se lahko nadejamo, da do morebitnih bolečin ne bo prihajalo. Zobobol je potrebno jemati skrajno resno in v primeru bolečin mesto grejemo z toplimi obkladki, ki omilijo bolečino. Protibolečinskih zdravil ne jemljite pred posvetom z svojim zobozdravnikom. Skrbite za svoje zobe in ne dovolite morebitnih težav.